PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016

Label Expo 2017

Sajam Label Expo je i ove godine zabilježio izuzetnu posjećenost i opravdao očekivanja posjetitelja. Uživo predstavljanje ključnih performansi opreme za flexo i digitalni tisak, nezaobilaznih software rješenja, kao i doradnih alata i repromaterijala zaokupirao je pažnju posjetitelja.

Naša kompanija, Professional Printing Solutions Adria, nosi izuzetne dojmove sa održanog sajma. Zadovoljni smo predstavljenim novitetima od strane proizvođača čiji smo distributeri dugi niz godina u regiji Adria, kao i povratnom reakcijom od strane naših postojećih i potencijalnih klijenata. Slijedi kratak osvrt na predstavljene novitete:

 

SMAG

Kompanija SMAG osnovana je 1980.godine. Kompanija je u svijetu prepoznatljiva po svojim strojevima iz rola koje kombiniraju sito tisak, laminaciju, lakiranje, reljefni tisak, embosiranje, visoko precizan zlatotisak i različite tehnologije štancanja. Dokazavši se kvalitetom proizvodnje ovih kompleksnih strojeva, SMAG je proširio svoj proizvodni program strojevima za premotavanje, inspekciju i konfekcioniranje prethodno otisnutih materijala u flexo ili digitalnom tisku. Na ovogodišnjem sajmu posebna pažnja posvećena je slijedećim novitetima:

Digital Galaxie Generation III

Ovaj stroj poseduje modularnu strukturu i može obavljati poslove sa različitim tehnikama tiska.

 • rotacioni ili polu-rotacioni UV flexo
 • brzi sitotisak
 • velika brzina prilikom primjene zlatotiska i embosiranja
 • polurotacijsko rezanje i premještanje.

Drugi moduli kao što su : nanošenje laka, folija ili 3d efekti mogu biti posebno dodani. Stroj ima brzinu od 25-60 metara u minuti. Kombinacijom različitih modula ovog stroja ostvaruju se prednosti u smislu visoke fleksibilnosti i visokoe krajnje kvalitete.

 

E cut generation III

Ova kompaktna rotacijska i polurotacijska narrow web servo converting presa predstavlja najznačajnije dostignuće u oblasti tiska etiketa. Kratko vrijeme pripreme posla, uz kombinaciju user friendly operacija sa mnogobrojnim ponuđenim opcijama u krajnjoj instanci daje visoko produktivni stroj.

Ovaj stroj je dostupan i kao privatna robna marka sa imenom Durst EFS 330. Ovaj stroj je opremljen provjerenom tehnologijom Durst engine koja garantira ekstremno fleksibilnu I vrlo efikasnu doradu.

 

 

Intercoat

Intercoat je dio AMC AG grupe, poznatog i globalno uspješnog dobavljača samoljepljivog papira i folija. Godine stjecanja iskustava i znanja, marljiv odabir sirovih materijala, ekskluzivna upotreba ekološki dokazanih i visoko kvalitetnih ljepila, i savršena prateća usluga su provjereni recept za zadovoljne klijente širom svijeta.

Vinske etikete

Intercoat nudi papirnate materijale I folije  za vinske etikete vrhunske kvalitete. Prioritet je proizvodnja prema najvišoj I konstantnoj kvaliteti koja zajedno sa dugogodišnjim iskustvom u premazivanju i know-how sa specifičnim proizvodima omogućava posvećenost vinskim etiketama. Svaki proizvod se pojedinačno kreira kako bi što bolje istaknuo karakter etikete i njen izgled na polici prodavaonice.

 

LFP FILMOVI

Intercoat proizvodi samoljepljive LFP folije za grafički dizajn raznih površina. Rijetko koje tržište je u posljednje vrijeme pokazalo tako brz rast kao tržište digitalnog tiska. Bez obzira da li imate poslove minimalnog obujma, XXL formate za outdoor oglašavanje ili role koje se ljepe na vozila gradskog prijevoza – LFP ispunjava sve suvremene standarde.

 

SAMOLEPLJIVI FILMOVI

U Intercoat paleti proizvoda za etikete možete uglavnom pronaći sve klasične materijale kao što su PE i PP, koji su pogodni za kozmetičku industriju, industriju hrane i pića, tj No-Label-Look za kemijsku industriju i mnoge druge. Ova paleta proizvoda je upotpunjena PVC i PO folijama i novim bio-folijama.

Na ovogodišnjem sajmu Label Expo 2017 posjetiteljima je predstavljen novitet u oblasti materijala za etikete koji svojim karakteristikama odgovaraju proizvodima za duboko zamrzavanje i proces pasterizacije pod imenom HOT AS ICE. Posebno kreirani materijali za etikete odgovrajući ovim uvjetima pokazuju konzistenstnost i kvalitetu i na ekstremnim temperaturnim uvjetima.

“HOT” su etikete specijalno namjenjene pakiranju proizvoda koji prolaze proces pasterizacije.

“ICE”

resistant predstavljaju etikete koje su pokazale sjajne performanse na vlažnim i zaleđenim površinama. Etikete se mogu aplicirati i na temperaturama do -20˚C.

Predstavljeni noviteti u oblasti etiketa su pokazali i izuzetna die-cutting svojstva.

Ostala inovativna rješenja predstavljena na sajmu uključuju :

 • Multi Talent Topcoat za UV Inkjet kao i za konvencionalni proces tiska
 • Polyester liner XP23 koji garantira veliku brzinu proizvodnje kao i malu emisiju ugljičnog dioksida

 

 

Kocher + Beck

Desetljećima unazad Kocher Beck stoji iza proizvoda u oblasti industrije tiska sa svojim inovativnim i prije svega dokazano značajnim i patentiranim rješenjima.

Portfolio uključuje visoko precizne fleksibilne štance, magnetne cilindre rađene po mjeri, pouzdani tisak i cilindre za zlatotisak, sofisticirani sistem za mjerenje pritiska I inteligentni TecScreen za sitotisak.

Svaka magnetna fleksibilna štanca proizvedena u Kocher + Beck-u predstavlja rezultat dugogodišnjeg iskustva, podržanog  konstantnim programom razvoja i unaprijeđenja.

Osnovne karakteristike alata i sistema:

 • Maksimalna preciznost , čak i sa posebno definiranim kutevima rezanja
 • Specijalne geometrije kao što su one-sided ili double-folded konture rezanja za problematične aplikacije
 • Slit over perforacija
 • Minimalna tolerancija rezanja po visini i bočnoj strani
 • Vrhunska preciznost i kvaliteta reza, kao i izuzetno dugačak vijek trajanja alata
 • Isporuka u rekordnom roku

Noviteti koji su specijalno izdvojeni i naglašeni na ovogodišnjem LE2017 odnose se na predstavljanje novog mrežnog tipa u području TecScreena kao I predstavljanje najnovije generacije 3L Laser Long Life fleksibilne štance. Specijalna tehnologija laserksog očvršćivanja u kombinaciji sa patentiranim die line procesom poliranja nudi izuzetne rezultate u smislu trajnosti i pouzdanosti.

Druga inovacija uključuje Quick change cutting unit koji omogućava podešavanje promjena na magnetnim cilindrima u toku posla kao i zamjenu magnetnih cilindara u sekundi.