PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016
 

Label Expo 2019

Label Expo 2019

Sajam Label Expo je i ove godine zabilježio izuzetnu posjećenost i opravdao očekivanja posjetitelja.

Slijedi kratak osvrt predstavljenih noviteta od strane dobavljača čiji smo distributeri dugi niz godina u Adria regiji:

MARK ANDY

I Evolution serija,  predstavlja standardni full servo stroj (baziran na Performance P7 modelu i preko 300 instalacija istog) u dvije dostupne širine: 340 mm i 430 mm, i 2 konfiguracije:
– konfiguracija za samoljepljive etikete sa pre register opcijom i
– konfiguracija za monofilmove sa pre i auto register opcijom i chilled impression rolls (hladnim valjcima)

II Digital Pro 1 i Digital Pro 3, hibridni modeli (digitalni, toner) za tisak etiketa malih i srednjih tiraža, Pro 1 namijenjen  tisku etiketa iz role u rolu, Pro 3 sa in-line doradom sa full rotary ili opcija semi rotary štancom. Dostupne opcije su: flexo tisak spot boje, lakiranje, laminacija, nanos hladne folije, uzdužno rezanje itd.

III Digital Series HD (digitalni MarkAndy InkJet) predstavljen je sa proširenim formatom od 430 mm, kao optimalnije rešenje za shrink sleeve i monofilmove sa novim unaprijeđenim modulima za hladnu foliju, uštedu folije, aplikaciju holograma u registru.

Na štandu tvrtke Mark Andy također su bili predstavljeni modeli tvrtke kćeri Rotoflex proizvođača strojeva za inspekciju, premotavanje i završnu doradu tiskanih etiketa.

SMAG

ICONCEPT platforma zadržala je mogućnost samostalnih servo modula sa automatskom registracijom koja može biti naručena u širinama : 330mm, 430mm ili 530mm.
Iconcept može biti opremljen sa flexo modulom, jedinicom za cold foil koja sada omogućava i toplu aplikaciju hladne folije i time više kvalitete proizvoda apliciranjem iste, die cutting jedinicom, jedinicom za uzdužno rezanje i premotavanje, jedinicom za markiranje, delam-relam, tag/inlay itd., i osnovnom tehnologijom SMAG-a ravnim sito tiskom, zlatotiskom i embossingom.

Na LabelExpo je SMAG predstavio novu jedinicu za zlatotisak koja omogućava apliciranje folije u oba smjera (smjeru tiska i okomito na materijal) uz embossing u istom prolazu, a zahvaljujući zlatotisak glavi koja se rotira za 90 stupnjeva, kao i sito jedinici opremljenoj kombinacijom HotAir i UV sušača radi postizanja wsoft touch/skin efekta lakiranja.

ICONVERT predstavlja inline ili offline model za lakiranje, laminaciju, rezanje i premotavanje tiskanih etiketa prateći brzinu rada stroja za tisak.

ICONNECT predstavljamogućnost insertiranja RFID tagova na etiketama, kodiranje i praćenje proizvoda otvorili su mogućnost ka novim brzo rastućim tržištima.

ICONTROL predstavlja full servo model za inspekciju i uzdužno rezanje samoljepljivih etiketa i monofilmova.

Svi strojevi na štandu su kontrolirani novo razvijenim SMAG Print Management softwarom za upravljanje proizvodnjom i izveštavanjem.

INTERCOAT

Njemački proizvođač samoljepljivog materijala predstavio je sledeće novitete:

– PE 85 mµ, bijeli sjajni materijal iz role proizveden od 50% +recikliranog materijala

– PE 85 mµ, transparentni sjajni materijal iz role proizveden od 50% + recikliranog materijala