PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016
 

Kompanija Herzog Etiketten instalirala stroj Mark Andy Digital Pro 3

Kompanija Herzog Etiketten instalirala stroj Mark Andy Digital Pro 3

Njemačka kompanija specijalizirana za proizvodnju etiketa, Herzog Etiketten, instalirala je digitalni stroj Mark Andy Digital Pro 3. Kompanija je osnovana 1924. godine, a ’90tih je preusmjerila svoj fokus na proizvodnju etiketa.

Ova firma danas broji 30 zaposlenih. Snabdjevaju etiketama veliki broj vinarija, proizvođača robe široke potrošnje, proizvođače iz područja auto industrije itd. Prvi stroj Mark Andy 2200 instaliran je 1993.godine. Nakon toga investirano je u još četiri Mark Andy stroja u periodu do 2016.godine. Posljednja investicija bila je osmobojna mašina Performance serije P5 sa širinom role od 340mm.

Novi stroj Mark Andy Digital Pro 3 utemeljuje potpuno novi pravac za kompaniju Herzog Etiketten na tržištu visoko kvalitetnih etiketa manjih naklada. Suhi toner omogućuje digitalni tisak u CMYK-u sa dodatnom flekso jedinicom za spot boje ili lakiranje. Na ulaznoj stanici nalazi se sistem za čišćenje materijala. Na ovom modelu možete aplicirati laminaciju i hladnu foliju. Maksimalni korak štance je 482 mm i na stroju se nalazi jedinica za rezanje materijala prije namotača sa dvije osovine.

Objašnjavajući odluku kompanije da investira u Mark Andy Digital Pro 3, generalni direktor Rolf Herzog je prokomentirao : “Ohrabreni smo da ulažemo u najnoviju tehnologiju prateći Mark Andy kao svetskog lidera u proizvodnji etiketa. Naši klijenti očekuju najbolje od nas, tako da nam je potrebna tehnologija koja omogućuje kontinuirane inovacije vodeći računa o troškovnoj isplativosti održavajući vrhunsku kvalitetu. Model Digital Pro se savršeno uklapa sa postojećim flekso kapacitetima i proširuje paletu proizvoda koju možemo ponuditi svojim kupcima”.

Herzog Etiketten operateri na stroju Jonas Hauck (lijevo) i Thomas Pfeiffer