PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016
 

MARK ANDY JE INSTALIRAO PRVI STROJ EVOLUTION SERIJE U EUROPI

MARK ANDY JE INSTALIRAO PRVI STROJ EVOLUTION SERIJE U EUROPI

Colorado Etiquettes, francuska tiskara sa preko 45 godina iskustva u proizvodnji etiketa, instalirala je prvi Mark Andy stroj Evolution serije.

Tom Cavalco, izvršni potpredsjednik za sektor prodaje, izjavio je na ceremoniji proslave : ” Presretan sam što mogu svjedočiti da je naša najnovija flexo tehnologija primenjiva i pristupačna za manje proizvođače koji tragaju za rješenjima koja mogu unaprijediti njihovu produktivnost i proširiti tržišne mogućnosti. Čestitam kompaniji Colorado što je prva tiskara za etikete u Francuskoj koja će koristiti benefite Evolution serije.”

Nova Evolution serija koja je predstavljena na sajmu Label Expo 2019, predstavlja savršenu dopunu za višestruko nagrađivanu  Mark Andy Performance seriju. Kreirana na osnovu P7E platforme, Evolution serija je napravljena tako da može biti prilagođena bilo kojoj konfiguraciji koja će odgovarati trenutnim zahtjevima kao i biti modificirana ukoliko se zahtjevi promijene. Model instaliran u tiskari Colorado je UV model sa 6 boja, širine 330 mm. Model je upotpunjen  sa turn bar-ovima, duplom stanicom za razanje, zatvorenim sistemom za mjerenje i kontrolu tenzije materijala, sistemom za automatski registar sa preregistrom i servo odmotavanjem i premotavanjem. Novi Evolution model pridružio se već postojećim Mark Andy modelima oznaka 830 i 2200 koje je klijent već posjedovao.

Govoreći ispred kompanije Colorado, Laurent Fenot, unuk osnivača, koji vodi posao u zadnjih 35 godina sa suprugom Christelle je rekao : ” Odabrali smo Evolution seriju jer smo vjerovali da predstavlja idealno rješenje koje će nam pružiti mogućnost da zadovoljimo postojeće zahtjeve i pružimo fleksibilnost kada je istraživanje novih tržišnih mogućnosti u pitanju. Posjedujemo reputaciju kompanije koja uspješno rješava probleme klijenata pa nam je od presudnog značaja da oprema upotpunjuje naša tehnička znanja i know-how. Evolution model će nam pomoći da razvijemo proizvode za tržišne niše i s obzirom da je to naš prvi stroj u širini od 330mm osigurava nam također dodatne kapacitete. “

Christelle Colorado vjeruje da Mark Andy tehnologija njihovoj kompaniji pruža velike mogućnost za razvoj i objašnjava : ” Mi smo prepoznati kao zanatski business i naši klijenti cijene činjenicu da nas naša veličina čini pristupačnim – oni vole surađivati direktno sa ljudima koji posjeduju znanje i vještine. Kod nas ne postoji uobičajeni posao, svaki dan i svaka smjena su drugačiji i to predstavlja našu prednost i toliko cijenjenu fleksibilnost.”

Kompanija Colorado Etiquettes zauzima specifičnu tržišnu nišu na francuskom tržištu etiketa sa svojih 5 zaposlenih i 600 m² proizvodnog pogona. I kada se dogodi da izgube klijenta zbog cijene, isti se ubrzo vrate kada shvate da vještine i znanje koje posjeduju predstavlja njihov neprocjenjiv značaj i USP koji ih razlikuje od konkurencije.