PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016
ProfessionalPrintingSolutions | Anilox valjci
14971
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14971,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Anilox valjci

Anilox Laser Technology (ALT) je kompanija osnovana 2011 godine sa ciljem snabdjevanja klijenata Anilox valjcima i sleev-ovima koji su u korak sa uvijek izazovnim zahtjevima flexo industrije.

 

Sa više od 50 godina kombiniranog iskustva u području Flexografije i Premazivanja osnivači ALT su zajedno došli do rješenja da ponude tržištu visoko kvalitetne Anilox valjke i sleev-ove po vrlo konkukretnim uvjetima i intenzivno uključenom njihovom ekspertizom u svaki zahtjev kupca.

ALT danas posjeduje najsuvremeniju opremu u Europi za proizvodnju aniloxa:

  • RH Optronic FibreOptic Ultra Laser Sistem, sa mogućnošću graviranja aniloxa linijature čak do 790 linija/cm (2000LPI) i dužine do 4700mm, koji koristi jedinstvenu puls metodu koja omogućava višestruko lasersko graviranje iste ćelije i time osigurava konstatnost oblika ćelije i unaprijeđeno oslobađanje boje iz čašica valjka.
  • Tri-Plex II plasma sistem za nanos premaza na keramičke valjke – aniloxe, koji garantira poroznost ispod 1% i tvrdoću površine od preko 1600 Vickera (>99% Cr203)i koja garantira dugotrajnost anilox valjka i vodeće na tržištu oslobađanje boje iz ćelija istog.

Pored izrade anilox valjaka standardnih linijatura i volumena, ALT nudi i patentirane Nano anilox valjke čija je karakteristika puno bolje oslobađanje boje iz čašica aniloxa u toku tiska i time višestruko smanjena potreba za pranjem istih kod korištenja istih u toku tiska.

Svi valjci i sleev-ovi su proizvedeni koristeći najkvalitetnije materijale proizvedene tehnoloijom lake konstrukcije.

Professional Printing Solutions sa kompanijom ALT surađuje od 2013 godine, u kojem periodu smo razvili vrlo blisku poslovnu i tehničku suradnju, a zahvaljujući obujmu prodaje od preko 500 anilox valjaka godišnje svih veličina, linijatura i namjena: od samoljepljivih etiketa, preko zahtjevnih aplikacija tiska na monofilmovima i aluminiju, uživamo visok nivo podrške proizvođača u suradnji sa svakim kupcem na našem tržištu.

 

Dodatne informacije o gami proizvoda ALT: Standard, Rainbow i Nano, kao i sredstvima za održavanje anilox valjaka možete pronaći na linku proizvođača: www.aniloxlt.co.uk