PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016
ProfessionalPrintingSolutions | Flexo tisak
14960
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14960,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Flexo tisak

Flexo tisak je tehnika direktnog tiska na fleksibilne materijale kod koje se otisak boje sa izdignutih tiskovnih elemenata direktno prenosi na materijal za tisak. Predstavlja najbolji izbor tiska za razne vrste pakirne i transportne primarne i sekundarne ambalaže, kao i samoljepljive etikete i monofilmove.
Ova vrsta tiska nudi širok spektar materijala  kao što su : samoljepljivi polipropilen, polietilen, papir, PVC, PET, OPP materijale itd.
Materijali tiskani u tehnici flexo tiska najčešće su zastupljeni u industrijama poput: farmaceutske, prehrambene, kemijske, proizvodnji vode, sokova i alkoholnih pića, kozmetičke industrije, industriji konditorskih proizvoda, industriji ulja i maziva i sl.

Mark Andy

Kompanija Mark Andy osnovana je 1946. godine i od tada predstavlja jednu od vodećih kompanija u proizvodnji flexo strojeva a danas je daleko najveći proizvođač flexo strojeva u svijetu – kako po broju zaposlenih i inženjera tako i po broju proizvedenih i instaliranih strojeva godišnje. Od svog prvog modela, preko vječno popularnog XL2200 modela, do Performance serije, danas druge generacije, kompanija Mark Andy je uvijek nastojala razviti platforme mađnia u skladu sa zahtjevima svojih kupaca te unaprijediti kvalitetu i sistem kontrole tiska, povezati produktivnost, smanjiti troškove proizvodnje i povećati profit svojim korisnicima.

Mark Andy proizvodi sve dijelove od kojih se proizvode strojevi i to predstavlja najznačajniju komparativnu prednost ovog proizvođača u smislu pružanja najboljeg servisa u Europi, a ajednako značajno dug ekonomski životni vijek strojeva (lako kasniji mogući upgradi strojeva) i izuzetno visoko cijenjeni strojevi na tržištu rabljenih strojeva.

PERFORMANCE SERIES

Performance serija kompanije Mark Andy predstavlja tri modela P3, P5 i P7, izrađenih na jedinstvenom konceptu izrade strojeva.

Pored visoke kvalitete tiska – stabilnog registra sa minimalnom tolerancijom, najveća tehnička inovacija koja odlikuje ovu seriju je smanjena putanja materijala kroz stroj, brza promjena posla i izuzetno mali startni troškovi kod puštanja posla.

 

Osnovne specifikacije i konfiguracije Performance serije:

  • Mehanička brzina 305 metara u minuti
  • Širina role : 25mm, 340mm, 430 mm, 500mm i 560mm
  • Korak od svega 140mm pa do 610mm
  • P3 je stroj sa mehaničkim transportom namjenjen tisku samoljepljivih etiketa
  • P5 je servo stroj za tisak samoljepljivih etiketa, monofilmova i aluminija
  • P7 je full servo stroj za tisak na tankim folijama , prije svega namenjen tisku fleksibilne ambalaže
  • Debljina substrata od 9 do 350 microna
  • Substrati: papir i samoljepljivi papir, supported i unsupported folije (PP, PE, OPP, BOPP, PVC…) i aluminij
  • Konfiguracija od 4 do 12 flexo jedinica standardno, pa sve do 28 jedinica za specijalne security proizvode
  • Opcija: Web TurnBar, Lam/Delam, Cold Foil, Hot Foil, Screen Printing, Rail system, Booklet inserter, Reverse Printing, Solventless laminacija…

Dugogodišnji rad kompanije Mark Andy je više puta nagrađen Nagradama za Tehničke Inovacije koju dodeljuje Flexographic Tehnical Association, pa samo u zadnjih 10 godina je dobitnik 5 godišnih nagrada: za konstrukciju platforme Performance, Quick Change Die Cut rješenje za brzu promjenu štanci, LED suđenje, Reverse Print…

Serije Performance su odabrane zbog jednostavnosti korištenja, brzih promjena, drastično smanjenog otpada i konzistentnosti- ekstremno stabilnih registara, kao i izuzetne kvalitete tiska. Tiskare širom svijeta su već imale prilike da se uvjere u kvalitetu i ubrzani proces rada ove serije flexo strojeva. Iz dana u dan, sa sve većim brojem korisnika Performance serie, kompanija Mark Andy i dalje ostaje, prije svega, fokusirana na potrebe klijenata, kvalitetu proizvoda, unaprijeđenje brzine rada i profitabilnost svojih klijenata.