PPS Adria

Copyright Qode Interactive 2016

Mark Andy

Mark Andy

Kompanija Mark Andy osnovana je 1946. godine i od tada predstavlja jednu od vodećih kompanija u proizvodnji flexo strojeva a danas je daleko najveći proizvođač flexo strojeva u svijetu – kako po broju zaposlenih i inženjera tako i po broju proizvedenih i instaliranih strojeva godišnje. Od svog prvog modela, preko vječno popularnog XL2200 modela, do Performance serije, danas druge generacije, kompanija Mark Andy je uvijek nastojala razviti platforme mađnia u skladu sa zahtjevima svojih kupaca te unaprijediti kvalitetu i sistem kontrole tiska, povezati produktivnost, smanjiti troškove proizvodnje i povećati profit svojim korisnicima.

Mark Andy proizvodi sve dijelove od kojih se proizvode strojevi i to predstavlja najznačajniju komparativnu prednost ovog proizvođača u smislu pružanja najboljeg servisa u Europi, a ajednako značajno dug ekonomski životni vijek strojeva (lako kasniji mogući upgradi strojeva) i izuzetno visoko cijenjeni strojevi na tržištu rabljenih strojeva.

Digital Series

Digital Series kompanije Mark Andy predstavlja rješenje kreirano na bazi tržišno dokazane i vrlo uspješne Performance series. Ovo hibridno rješenje predstavlja komercijalni pristup za svaki obujam posla. Povećava značaj digitalne tehnologije sa provjerenim mogućnostima flexo tiska sa ciljem proširivanja ukupnih mogućnosti produkcije.

Produktivnost: tiska brzinom do 240 fpm ( 73 mpm) u kombinaciji sa inline konvertorom u jednom prolazu omogućava bolju propusnost sa hibridnom tehnologijom

Profitabilnost: Kombinacija brzine proizvodnje, inline obrade, bez troškova po kliku, sa konkurentnim cijenama potrošnog materijala omogućava najniži ukupan trošak od poslova malog do srednjeg obujma

Fleksibilnost: Prilagođeno vašem procesu rada i tiska uz mogućnost maksimalne prilagodljivosti

Jednostavnost: Intuitivan interface sa konzistentnom kontrolom kroz hibridnu platformu omogućava superiorno user iskustvo

Pouzdanost: Kreirano na osnovama Performance series koja je tržišno priznata i sa preko 700 instalacija širom svijeta

Podrška: Naš predani tim omogućava detaljnu obuku kroz cjelokupni ciklus, prije, u toku i poslije instalacije. Više od tehničke podrške, Mark Andy tim će kroz suradnju sa vama optimizirati vaš proces proizvodnje, kako bi za rezultat imali veće poslove sa ostvarenim većim prihodom, manjim utroškom vremena, radne snage i otpada.

Tehnička specifikacija:

Širina:
336 mm (širina role)
318 mm (širina digitalnog tiska)
330 mm (širina flexo tiska)

Proces tiska:
Visoka rezolucija u 4 boje UV inkjet tiska CMYK + W
Hibridna flexo stanica za top coating, metallic, hladnu foliju
Award winning web transport and fast change converting technologies.

Brzina:
73mpm u 4 boje

Substrati:
papiri osjetljivi na pritisak I filmovi, unsupported paper, tag stocks, light carton

Digital One

Labelexpo 2017 obilježio je europsko predstavljanje Digital One, malog stroja za  digitalni tisak koji je lansiran na tržište Q3 u 2016. godini. Digital One je zainteresirao sve svojom svestranošću pristupa, pristupačnom cijenom i završnom obradom. Demo radovi, koji su se sastojali od šarenih etiketa za pivo i umjetničkih datoteka, tiskani su pomoću CMYK digitalnog tiska, holograma i hladne folije. Ljepilo za hladnu foliju nalazilo se u višenamjenskoj fleksibilnoj posudi neposredno ispred digitalnog pisača što dokazuje hibridnu prirodu tehnologije.

 • Kreiran za poslove malog obujma etiketa najviše kvalitete
 • Jednostavno, kompaktno rješenje koje kombinira 4 boje sa inline konverzijom i završnom obradom
 • Predstavlja all-in-one rješenje neophodno da podrži vaše rastuće zahtjeve za nižim troškovima i bržom isporukom

Digital Pro 1

Digitalni stroj namijenjen tisku etiketa iz role u rolu. Odgovara proizvodnim procesima oslonjenim na off-line doradu.

Digital Pro 3

Zaokruženo hibridno rješenje sa mogućnošću in-line dorade standardno sa full rotacijskom ili kao opcija sa polu-rotacijskom štancom. Predstavlja idealno rešenje za tisak etiketa malih i srednjih tiraža. Dostupne doradne opcije su: flexo tisak spot boje, lakiranje, laminacija, nanos hladne folije, uzdužno rezanje, itd.

PERFORMANCE SERIES

Performance serija kompanije Mark Andy predstavlja tri modela P3, P5 i P7, izrađenih na jedinstvenom konceptu izrade strojeva.

Pored visoke kvalitete tiska – stabilnog registra sa minimalnom tolerancijom, najveća tehnička inovacija koja odlikuje ovu seriju je smanjena putanja materijala kroz stroj, brza promjena posla i izuzetno mali startni troškovi kod puštanja posla.

 

Osnovne specifikacije i konfiguracije Performance serije:

 • Mehanička brzina 305 metara u minuti
 • Širina role : 25mm, 340mm, 430 mm, 500mm i 560mm
 • Korak od svega 140mm pa do 610mm
 • P3 je stroj sa mehaničkim transportom namjenjen tisku samoljepljivih etiketa
 • P5 je servo stroj za tisak samoljepljivih etiketa, monofilmova i aluminija
 • P7 je full servo stroj za tisak na tankim folijama , prije svega namenjen tisku fleksibilne ambalaže
 • Debljina substrata od 9 do 350 microna
 • Substrati: papir i samoljepljivi papir, supported i unsupported folije (PP, PE, OPP, BOPP, PVC…) i aluminij
 • Konfiguracija od 4 do 12 flexo jedinica standardno, pa sve do 28 jedinica za specijalne security proizvode
 • Opcija: Web TurnBar, Lam/Delam, Cold Foil, Hot Foil, Screen Printing, Rail system, Booklet inserter, Reverse Printing, Solventless laminacija…

Dugogodišnji rad kompanije Mark Andy je više puta nagrađen Nagradama za Tehničke Inovacije koju dodeljuje Flexographic Tehnical Association, pa samo u zadnjih 10 godina je dobitnik 5 godišnih nagrada: za konstrukciju platforme Performance, Quick Change Die Cut rješenje za brzu promjenu štanci, LED suđenje, Reverse Print…

Serije Performance su odabrane zbog jednostavnosti korištenja, brzih promjena, drastično smanjenog otpada i konzistentnosti- ekstremno stabilnih registara, kao i izuzetne kvalitete tiska. Tiskare širom svijeta su već imale prilike da se uvjere u kvalitetu i ubrzani proces rada ove serije flexo strojeva. Iz dana u dan, sa sve većim brojem korisnika Performance serie, kompanija Mark Andy i dalje ostaje, prije svega, fokusirana na potrebe klijenata, kvalitetu proizvoda, unaprijeđenje brzine rada i profitabilnost svojih klijenata.

EVOLUTION SERIES

 

Serija Evolution je standardizirana servo platforma utemeljena na modelu Performance P7, dostupan u dvije širine: 340 mm i 430 mm i 2 konfiguracije:

 

 • Konfiguracija za samoljepive naljepnice s pre-register
 • Konfiguracija za mono filmove s pre i auto registrima i hladnim valjcima

 

Glavne prednosti:

 

Fleksibilnost i produktivnost

 

Rješenje koje je prilagodljivo zahtjevima klijenata uz mogućnost brze promjene posla znatno smanjuje prekide u radu i povećava ograničenja dnevnog kapaciteta tiska.

 

Kvaliteta

 

Zahvaljujući preciznoj i neovisnoj stanici za tisak, robusnoj die cutting stanici, preciznom navođenju i kontroli napetosti, ova serija vam omogućuje izradu visokokvalitetnih etiketa i filmova.

 

Profitabilnost

 

Precizna i kvalitetna konstrukcija strojeva s Mitsubishi motorima, elektronikom i softverom rezultira najvišom stabilnošću registra, što omogućava velike materijalne uštede pri pokretanju i promjeni posla, stvarnu brzinu proizvodnje od 150+ m / min, što zajedno značajno utječe na smanjenje troškova tiska i povećanje profitabilnosti.

 

Stabilnost

 

7500 instaliranih Mark Andy strojeva širom svijeta ovu tvrtku čini vodećim

proizvođačem i pouzdanim pružateljem servisnih usluga u flexo industriji.

 

Podrška i usluga

 

Sjedište tvrtke je u SAD-u. Demo i servisni centar Istočne Europe smješten je u Varšavi, zapošljava više od 20 inženjera i skladište rezervnih dijelova. Podrška za usluge i savjetovanja sa stručnjacima su stalno dostupni. Servisni centar zapadne Europe smješten je u blizini Manchester, Engleska, kao i usluge obučenih i iskusnih servisera regionalnog distributera PPS-a za područje Hrvatske, Slovenija, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

 

Tehničke specifikacije

 

Širina ispisa: 330 / 430mm

Maksimalna brzina: 230mpm

Debljina materijala: 12-305 mikrona

Raspon opsega cilindra: 140-610mm

Kapacitet unwindera i rewindera : 1016 mm